Bijzondere reünie op woonlocatie InteraktContour

Woonlocatie Kalkuur, aan de Veldweg in Nunspeet, bestaat maar liefst 40 jaar waarvan negen jaar op de huidige locatie. Deze bijzondere gelegenheid vraagt om een reünie! Op zaterdag 19 september zijn (oud)bewoners en hun familie, (oud)personeelsleden en (oud)vrijwilligers van harte welkom bij de Duiventil (Eperweg 26). Vanaf 15.00 uur is er een receptie met een hapje, een drankje en mogelijk een bezichtiging van de oude locatie.

In september 1975 stond het bericht ‘Kalkuur (een gezinsvervangend tehuis voor lichamelijk gehandicapten) heeft eerste bewoners’ in de krant. InteraktContour, de organisatie achter deze woonlocatie, biedt dan ook al meer dan vijftig jaar zorg en ondersteuning aan mensen met hersenletsel, mensen met een lichamelijke beperking of een chronische ziekte. InteraktContour heeft daarvoor behandeling, begeleiding, 24-uurs zorg en dagbesteding in Oost- en Midden-Nederland beschikbaar, waaronder dus ook in Nunspeet.

Jannie Salverda (58 jaar) is een bewoonster van het eerste uur en woont al sinds haar achttiende op Kalkuur. Ze heeft tijdens de bouw van het pand regelmatig met haar vader naar de vorderingen gekeken. Jannie:  ‘er zijn veel directeuren en directrices geweest in de afgelopen jaren. Wie de eerste leidinggevende was? Pffff.. ik weet het zo niet, er zijn er zoveel geweest!’ Jannie woont vanaf haar zevende niet meer bij haar ouders door haar spasmen. ‘Dankzij mijn ouders ben ik zo ver gekomen en ik hoop hier nog veertig jaar te wonen. In ieder geval zo lang als mogelijk is’. Haar mooiste herinnering? ‘Alles heeft wel iets moois.’ Wel lichtten haar ogen duidelijk op wanneer ze terug denkt aan het weekje Parijs waar de bewoners en begeleiders samen voor spaarden. Ook op woensdag 16 september staat er een bijzonder uitje op het programma voor de bewoners in het kader van het 40-jarig bestaan. Wat precies? Dat is nog een verrassing!

Aanmelden voor de reünie kan tot 1 september via het e-mailadres: ….