Neem vandaag nog contact op: 06 546 076 66

Over mij

Laten we samen mensen ontroeren!

De magie van kunst en cultuur is moeilijk te omschrijven. Ik denk dat ik toch kies voor het woord ‘ontroeren’. Je kunt mensen raken op zoveel manieren met een bepaald schilderij, een geweldige film of een prachtig toneelstuk. Genieten van kunst en cultuur kan op veel verschillende manieren en het ‘doet iets’ met je.

In 2019 is het alweer 10 jaar geleden dat ik bij ‘mijn’ eerste twee theaters binnenstap; Theater Harderwijk en De Meerpaal in Dronten. Na drie jaar volgt het Schaffelaartheater in Barneveld en inmiddels ben ik kind aan huis bij AGORA Theater in Lelystad en word ik opgeleid tot programmeur bij Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord. In 2014 ben ik van start gegaan met mijn eigen communicatie- en tekstbureau in Lelystad. Ik heb veel gewerkt voor verschillende theaters, maar ook voor zzp’ers, mkb’ers en stichtingen. In 2018 komt voor mij de ommezwaai en besluit ik mij volledig te gaan richten op mijn favoriete sector.

Marleen in favorietenlijstjes 😉

 • Mijn favorieten in het theater:
 • De musical ‘Op Hoop van Zegen’
 • ‘Ma’ naar het boek van Hugo Borst
 • ‘Houston, we’ve got a problem’ met Silvester Zwaneveld
 • Johan Goossens, Fred Delfgaauw, Piepschuim, Meneer Monster,
  Guido Weijers en vele anderen.
 • Mijn favoriete schilders:
 • Matisse
 • Van Gogh
 • Rembrandt
 • Jan Davidsz. de Heem.
 • Mijn favoriete films:
 • De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween / A man called Ove.
 • Mamma Mia, La La Land en andere musicalfilms zoals The West Side Story.
 • Alice in Wonderland, Sweeney Todd en andere films van Tim Burton.Magische films zoals Stardust, Maleficent en Beauty and the Beast (2017).

Meer over mij:
31 jaar oud, moeder van een tweeling (Dean & Oliver, 3,5 jaar), getrouwd met Danny, woonachtig in Lelystad.

 

Anderen over mij:

Marleen kijkt wat verder dan het ‘front’-plaatje voor een verhaal. Ze is niet alleen een professional die goed is in wat ze doet. In ieder stuk wat ze schrijft stopt ze ook een stukje van haar ‘schrijversziel’. En dat merk je aan de kwaliteit van de tekst. Het is professioneel, fijn leesbaar en heeft net dat ene beetje extra dat bij andere schrijvers vaak mist.

Lisette Rodenhuis – van Mourik· Lucky Cat Creations

Marleen is een enthousiaste tekstschrijver met oog voor aparte producten en interessante locaties. Ik heb haar leren kennen als bevlogen eigenaar van leuke-dingen-blog Eggcetera, waarin ze heeft laten zien dat ze kennis heeft van haar publiek en het aandurft beginnende schrijvers een kans te geven. De gestage groei van het lezersaantal toont aan dat Marleen commercieel inzicht en een toegankelijke schrijfstijl heeft.

Kitty Jacobs· CultuurAvonturier

Marleen is een hardwerkende meid met een doel voor ogen. Ze gaat voor perfectie en zorgt voor goede resultaten. Ik heb met Marleen samen een netwerkbijeenkomst georganiseerd en dit is super goed bevallen. Daarnaast heeft Marleen een interview bij mij afgenomen en mij geholpen met het nakijken van de tekst van mijn e-book. Super collega en levert hoge kwaliteit!

Lynn van der Meer· Imagine Weddings

Marleen beschikt over creatieve schrijftalenten die zijn weerga niet kennen. Met enthousiasme en vasthoudendheid bijt zij zich vast in de onderwerpen waarover geschreven gaat worden. Ze is bereid zich volledig te verdiepen in de onderwerpen en weet daarna met creativiteit en inventiviteit de mooiste teksten te produceren.

Jessica Kroeske· Theater Harderwijk

Marleen weet ons Cultureel Zalencentrum als geen ander met haar teksten te presenteren. Sommige zalen vind ik moeilijk te beschrijven, hier maakt Marleen dan moeiteloos een wereldzaal van. Haar teksten spreken tot de verbeelding, dat vind ik echt een gave. Ook prettig is dat Marleen deadlines niet laat passeren en zij duidelijk communiceert, zowel mondeling als telefonisch en via de mail. Als je met haar in zee gaat krijg je precies wat je wilt en eigenlijk misschien wel meer.

Jennifer Sauer· De Dialoog Ermelo

‘SUPER, SUPER SUPER. Echt Tof, ben helemaal tevreden, handige tips en suggesties. Ben zo blij met jou. Kan niet wachten om te gebruiken.’.

Ilona Brokmeier· Cuet Health & Beauty