Neem vandaag nog contact op: 06 546 076 66

Schrijf nooit welkom

Off

Een hele goede tip van (in mijn ogen) een online marketing goeroe! Met veel plezier heb ik inmiddels allebei de boeken van Aartjan van Erkel verslonden. Aartjan schrijft:

Bezoekers welkom heten op de homepage is een veelvoorkomend, maar op internet eigenlijk overbodig gebruik. De verleidingskracht ervan is te vergelijken met die van de ouderwetse welkom-mat voor de huisdeur. Als gast krijg je toch echt eerder het gevoel dat je welkom bent door het gedrag van de gastheer of gastvrouw, dan door de tekst op hun deurmat…

Welkomstwoorden en intro’s kunnen vaak zonder problemen van de homepage verwijderd worden. Schrijf in plaats daarvan teksten die de homepage zo gebruikersvriendelijk en prikkelend mogelijk maken. Bijvoorbeeld door tips uit dit artikel toe te passen. Want bezoekers die snappen waar ze zijn, direct aan de slag kunnen en het gevoel hebben dat ze begrepen worden, kunnen zich geen beter welkom wensen.

Aanvulling van Communicatie- en Tekstbureau ‘t Kofschaap:
De pagina openen met ‘welkom’ is bovendien een gemiste kans als het gaat om de vindbaarheid in Google. Door een informatieve kop te gebruiken waar de belangrijkste zoekwoorden (waarop jij gevonden wilt worden) in staan, begrijpt Google jouw website beter. Woorden die in koppen staan, vooraan in de zin en in tussenkopjes zijn voor de vindbaarheid in Google van belang.


Is jouw website eigenlijk wel gebruiksvriendelijk? Vraag nu de gratis websitecheck aan en ontvang 3 tips in jouw mailbox.