Neem vandaag nog contact op: 06 546 076 66

Moeders zijn productiever!

Off

Nog nooit heb ik te horen gekregen dat ik mij niet flexibel genoeg opstel. Maar voor alles is een eerste keer. De eerste keer dat mijn flexibiliteit in twijfel werd getrokken was eind vorig jaar. Een pijnlijk moment, aangezien ik juist altijd en overal van de partij ben. Zelfs werktelefoontjes aanneem terwijl ik met mijn gezin door de Orchideeënhoeve loop op een zaterdagochtend en altijd bereid ben om een uurtje langer door te gaan of eerder te beginnen. Ja, ik ben als moeder minder flexibel omdat ik simpelweg verplichtingen en verantwoordheden erbij heb gekregen (ik moet mijn kinderen op afgesproken tijden afzetten en ophalen). Echter heb ik nog nooit een deadline gemist en goed nieuws, dat gaat ook niet gebeuren!

Geloof je mij niet? Lees dan het onderzoek uitgevoerd door de Federal Reserve Bank in de Verenigde Staten. Wetenschappers onderzochten maar liefst 10.000 academische vrouwelijke economen over de hele wereld en keken naar de kwaliteit en hoeveelheid onderzoeken die ze hebben gepubliceerd. Daarnaast vroegen ze hen naar hun gezinssituatie. Conclusie? Moeders zijn juist productiever op de werkvloer!

Vrouwen met kinderen krijgen vaak het stempel niet-flexibel en er zijn nog steeds vrouwen die na aankondiging van hun zwangerschap hun contract niet kregen verlengd. Mag wel niet… Maar dan gooi je het gewoon op de niet-flexibele werkhouding of iets anders creatiefs. Het gebeurt gewoon nog steeds.

Waarom zijn moeders eigenlijk productiever? Omdat wij minder tijd hebben en veel ballen in de lucht moeten houden. Daardoor wordt er efficiënter gewerkt en strakker gepland. Dat betekent dat ik misschien om 13:00 uur een te lange vergadering afkap om mijn kinderen op te halen, maar in de uren dat ik werk een stuk meer voor elkaar krijg! Een fijne opsteker voor werkende moeders!

Bron: Ouders van Nu