Neem vandaag nog contact op: 06 546 076 66

Jouw doelen voor 2017

Off

Je bent nooit te laat met het bedenken van plannen om jouw onderneming nog succesvoller te maken. Veel mensen hebben al hele jaarplannen gemaakt voor 2017, maar het kan best.. Dat jij vandaag (3 januari) nog geen letter op papier hebt. Heel begrijpelijk zelfs. Als je in de flow van het ondernemen zit en het erg druk hebt met opdrachten, dan is het lastig om vooruit te kijken. Lastig, maar wel heel belangrijk. Want op het moment dat de drukte voorbij is sta jij met lege handen.

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken. Want ik help je graag een beetje op weg als het gaat om de communicatie van jouw
onderneming. Ik heb een paar goede voornemens voor je op papier gezet die je kunt verwerken in jouw jaarplan. Voornemens
die soms uitdagend zijn en soms heel logisch lijken, maar er toch bij inschieten.

Daar komen ze dan:

Schrijf eens een persbericht en verstuur deze naar alle lokale media. Het kost je geen geld, alleen tijd. Heb je een mooi nieuwswaardig verhaal om over te schrijven? Bel de journalist bij de lokale krant en zorg ervoor dat jouw gezicht dit jaar in de krant staat. Het artikel kun je vervolgens weer plaatsen op social media en op jouw website. Free publicity is altijd goed! (Moeite met het schrijven van een persbericht? Voor een klein bedrag zet ik jouw nieuwsfeiten op papier. Ik doe dit op de journalistieke manier: hapklaar voor de journalist. Hij/zij hoeft alleen nog maar op ‘plaatsen’ te klikken)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Communicatie- en Tekstbureau ‘t Kofschaap. Het lijkt een open deur.. maar schrijf je in voor interessante nieuwsbrieven en lees deze ook. Neem 1 uurtje per week de tijd om jouw hoofd te vullen met gratis tips & tricks bedacht door andere professionals.

Schrijf een blog over jouw vakgebied. Het kan zijn dat je een interessant gesprek hebt gehad, een mooie opdracht hebt afgerond of bezig bent met het maken van interessante plannen voor het komende jaar 😉 Laat zien waar jouw expertise ligt en deel met jouw volgers, opdrachtgevers en collega’s waar je zoal mee bezig bent en wat jij voor hun kunt betekenen. (Hulp nodig met opstarten? Ik schrijf ook blogs in opdracht. Stuur gerust een e-mail voor meer informatie. Ik kan het bloggen uit handen nemen of jou leren hoe je zelf een blog op papier zet)

Je bent niet alleen. Omring je ook dit jaar weer met interessante collega-ondernemers en wissel tips en ervaringen uit. Een klankbord is zo handig, ook om jouw plannen voor 2017 te toetsen. Zo heb ik bijvoorbeeld een marketingcoach (klinkt wel heel chique!). Bezoek dit jaar eens minimaal drie netwerkbijeenkomsten om jouw netwerk uit te breiden en mensen te vinden die bij je passen. Zo heb ik naast mijn marketingcoach ook inmiddels een geweldige vormgever waar ik veel mee samenwerk. Om maar een voorbeeld te noemen. Het is belangrijk om samen te werken met mensen die bij je passen, dan bereik je veel meer.

Zo maar een paar puntjes die je kunt verwerken. Misschien zie je op tegen het schrijven van een blog. Maak er nu een doel van. Schrijf in 2017 die blog. Stap over die drempel heen. Ik doe het ook. Want ook ik heb drempels waar ik overheen moet en dat is echt niet altijd even makkelijk. Mijn drempeltje? Koude acquisitie. Mensen opbellen en mijzelf verkopen. Hopelijk inspireert mijn voorbeeld: Ik heb inmiddels verschillende telefoontjes gepleegd en nu verschillende koffieafspraken staan met hele leuke en enthousiaste mensen. Het kan dus echt!