Neem vandaag nog contact op: 06 546 076 66

Spuug in je decolleté

Off

Het leven van een upcoming tekstschrijver is minder glamoureus dan doet vermoeden. Ja, ik reis door heel Nederland met pen en kladblok (uiteraard ook met een handige opname app) om interviews af te nemen en prachtige persoonlijke verhalen uit te schrijven. Ik zit ook wel eens ’s avonds achter mijn laptop te zwoegen met een pen in de mond, een glas rode wijn.. driftig tikkend om een deadline te halen. Niet dat ik ooit een deadline heb gemist of van plan ben om te missen, maar soms zorgt last minute stress voor de meest creatieve ingevingen. Overigens werk ik niet op het laatste moment artikelen uit, maar lees ik ze alleen voor de deadline nog een keer grondig na. Moge dat gezegd zijn!

Sinds vier en een halve maand ben ik moeder van twee prachtige knullen. Om alle cliché vragen in één keer te beantwoorden; Ja, het is een tweeling. Ja, het zijn jongens. Nee, ze zijn niet eeneiig. Nee, het zit niet in de familie. Ja, ze lijken wel op elkaar (gek he.. zijn toch broertjes). Ja, ze zijn op de natuurlijke manier ‘verwekt’ (mensen willen graag weten of ik aan de IVF heb gezeten). Mijn flitsende schrijversmobiel, klein maar fijn, heeft ruimte gemaakt voor een benzine slurpende gezinsauto. Wel met elektrische ramen en deurvergrendeling dus ik mag niet klagen. Twee maxicosi’s nemen de achterbank in beslag en de tweelingwagen laat weinig ruimte in de kofferbak over. Niets fris en fruitige look, maar wallen onder de ogen van de nachtvoedingen. Mijn haar heeft betere tijden gekend nu grijpgrage kinderhandjes er hele plukken uittrekken en iedere ochtend moet er een grondige check plaatsvinden want spuugvlekken in je shirt kunnen echt niet.

Poepluiers, huilbuien, billendoekjes die op zijn en het ene merk ruikt beter dan het andere merk, badjes, flesjes, nog meer flesjes en speentjes die op magische wijze altijd verdwijnen. Of je ze nu in de luiertas stopt, in de wieg of even naast je neer legt … die dingen ben je altijd kwijt. Eén keer zijn we zelfs over een speen heen gereden met de auto. Viel op de grond met het inladen van de kinderen. Dat zijn de momenten waarop je leert altijd een back up plan oftewel back up speen te hebben.

Nee, het vak van schrijver is vooral gecombineerd met het moederschap alles behalve glamoureus. Voor de creativiteit werkt het trouwens wel prima! Alleen al de reacties van de mensen op straat is soms goud waard. De beste vraag die ik tot nu toe heb gekregen en ook de meest creatieve: ‘welke van de twee is nu het leukste?’